top of page

ECO/Chip-Tuning voor meer vermogen en minder brandstofverbruik

OBD Tuning

 

Het aanpassen van de software wordt OBD-tuning genoemd en gebeurt zonder onderdelen van de auto te demonteren. Bovendien kan ten allen tijde de originele file van uw auto weer teruggezet worden.

 

Tuning is mogelijk vanaf €.325,= Incl.Btw

Vermogen

 

Tuning resulteert in een vermogenstoename van 25% bij turbodieselmotoren of 10% tot 25% bij benzinemotoren.

Chiptuning is gebaseerd op het feit dat de fabrikanten zeer ruime marges heeft ingebouwd, omdat de motor onder zeer wisselende omstandigheden moet kunnen presteren. Fabrikanten testen hun voertuigen onder de meest extreme omstandigheden; in snikhete woestijnen, maar ook in koude en ijle berggebieden.

 

Omdat de fabrikant niet voor elke lokale markt een aparte ECU ontwikkeld voor elk type auto, zijn er zeer ruime toleranties, zodat elk type motor goed functioneert onder de meest uiteenlopende omstandigheden.

Door chiptuning worden een hoger koppel en hoger vermogen gerealiseerd. De zo verkregen vermogenswinst loopt van 8% tot 30%, al naargelang het een atmosferische of geblazen motor betreft.

 

Het koppel kan toenemen met 15% tot 40%. De grootste winst is te behalen bij geblazen motoren, waarbij de direct-ingespoten turbodiesel vooral een grote koppeltoename laat zien.

On-Bench Tuning

 

Soms is het noodzakelijk de motor ecu uit de auto te demonteren en deze op onze meettafel te plaatsen om de software te kunnen lezen en schrijven, dit noemen we On-Bench werken. In uitzonderlijke gevallen moet de ecu zelfs worden geopend om de benodigde handelingen uit te kunnen voeren.

 

Bovendien kan ten allen tijde de originele file van uw auto weer teruggezet worden.

 

On-Bench Tuning is mogelijk vanaf €.400,= Incl.Btw

BMD read1.jpg
bottom of page