top of page

SETUP VAN DE REMOTE DIAGNOSE INTERFACE

Stap 1. Bevestig de OBD-kabel

Bevestig de meegeleverde OBD-kabel aan de Remote interface met behulp van een Torx 10 gereedschap.

 

Stap 2. Verbind de interface voor afstandsbediening met uw WiFi-netwerk

Sluit de 16-polige OBD-connector van de Remote interface aan op de OBD-poort van een voertuig en volg de volgende stappen:

 

 1. Na enkele seconden zal de oranje LED, die zich linksboven in de Ethernet-haven bevindt, constant oplichten: de Remote interface is nu klaar.

 2. Tegelijkertijd gaat de groene led rechtsboven langzaam knipperen (900 ms aan/uit): de WiFi-module van de interface is online en klaar om verbinding te maken met een netwerk.

 3. Zoek de Remote interface met uw PC, laptop, tablet of smartphone via de WiFi instellingen en sluit uw interface aan (nummer staat op de achterkant)

 4. Open de webbrowser op uw PC, laptop, tablet of smartphone en typ in de adresbalk connector.help en verbind de Remote interface met het WiFi netwerk van uw voorkeur. (WEP-encryptie wordt niet ondersteund, ALLEEN WPA, WPA2 of hoger) 

 5. De groene LED knippert snel (300ms aan/uit): het Wifi netwerk is opgezet en de Remote interface probeert verbinding te maken.

 6. De groene LED knippert nog sneller (100ms aan/uit): de Remote interface is verbonden met het Wifi netwerk en probeert verbinding te maken met de Schaap Automotive server.

 7. De groene LED brandt constant: de Remote interface is verbonden met de Schaap Automotive server.


 

Stap 3. Inloggen en verbinding maken met Schaap Automotive

Let op: de Remote interface moet aangesloten zijn op een auto om de communicatie tot stand te brengen. Zonder een aangesloten auto zal de Remote interface geen verbinding kunnen maken met een netwerk.

 

Nu de Remote interface klaar is voor gebruik, gaat u naar

https://customers.obd.help/uw remote nr (nummer staat op de achterkant),

via de browser van uw PC, laptop, tablet of smartphone en gebruik de aan u verstrekte inloggegevens.  Selecteer de gewenste dienst(en) in het menu en volg de stappen die op het scherm worden getoond.

J-Rex.webp
WiFi router TCP / UDP instellingen

Deze instellingen staan meestal al goed maar als je geen verbinding kunt maken moet je dit door je netwerk beheerder laten controleren. Voor een juiste werking van de remote-applicatie wordt u geadviseerd om de volgende TCP / UDP-poortinstellingen in uw WiFi-router uit te voeren.

Open uitgaande TCP / UDP-poorten:

Noodzakelijk:

 • 443 user interfacing

 • 10001 user interfacing

 • 46329 (CAN Bus data -AES encrypted)

 

Indien poort 46329 niet goed ingesteld staat:

 • 80 (optional, port 80 is fall-back for port 46329, CAN Bus data - AES encrypted)

 • De Jifeline applicatie geeft foutcode 8 aan

Poortscan in een browser

https://portscanner.prd.jifeline.cloud:46329/

 

Wifi netwerk beveiliging

 

De WiFi beveiliging dient op WPA/WPA2 ingesteld te staan. 

bottom of page