top of page

Ook voor Onderhoud, Diagnose en Reparatie aan Elektrische/Hybride auto's 

EVbackgrondBlack_edited.jpg

Heeft u een hybride- of elektrische auto en wilt u deze auto laten onderhouden? Dan bent u bij Schaap Automotive op het juiste adres! Wij houden uw elektrische auto in topconditie en repareren eventuele kapotte onderdelen. 

Op de Nederlandse wegen zijn steeds meer elektrisch aangedreven auto’s te vinden. Dit kunnen volledig elektrische auto’s zijn, maar ook (plug-in) hybride auto’s. Net als andere auto’s hebben elektrische voertuigen regelmatig onderhoud nodig en moeten ze bovendien ook APK gekeurd worden. Bij Schaap Automotive bent u op de juiste plek om uw elektrische auto te laten repareren.

De juiste opleiding

Elektrische auto’s bevatten een aantal technieken die auto’s met traditionele brandstoffen niet hebben. Deze nieuwe technieken heeft Schaap Automotive onder de knie zodat uw elektrische auto in goede handen is voor onderhoud en reparatie. Maak online een afspraak bij een van onze garages, of neem telefonisch contact op voor meer informatie.

Onderhoud van de elektrische auto is anders

Het onderhouden van een elektrische auto is anders dan het onderhouden van een auto op fossiele brandstof. Doordat het anders is om de elektrische auto te onderhouden, zijn de kosten ook anders opgebouwd.

 

Wat is het verschil in onderhoud dan?

  • Een elektrische auto heeft namelijk minder bewegende onderdelen dan een auto met een verbrandingsmotor.

  • Ook is er minder slijtage in een auto met elektrische motor, zo is er bijvoorbeeld geen uitlaat die kan slijten.

  • Remmen onderhouden van een elektrische auto is heel belangrijk. Een elektrische auto maakt namelijk gebruik van een regeneratief remsysteem. Hierdoor zullen de remmen tot wel 50% minder worden gebruikt. Het gangbaar houden van met name het remsysteem is heel belangrijk omdat door het minder gebruiken van het conventionele remsysteem deze remonderdelen vast gaan zitten.

  • Bij het onderhouden van elektrische auto's is er ook minder vloeistof nodig.

  • Verder is het up to date houden van de software in de auto ook een belangrijk onderdeel van het onderhoud. 

EClogo RYG.jpg
lader.jpg
bottom of page