top of page

Ook voor Onderhoud, Diagnose en Reparatie aan Elektrische/Hybride auto's 

Heeft u een hybride- of elektrische auto en wilt u deze auto laten onderhouden? Dan bent u bij Schaap Automotive op het juiste adres! Wij houden uw elektrische auto in topconditie en repareren eventuele kapotte onderdelen. 

Op de Nederlandse wegen zijn steeds meer elektrisch aangedreven auto’s te vinden. Dit kunnen volledig elektrische auto’s zijn, maar ook (plug-in) hybride auto’s. Net als andere auto’s hebben elektrische voertuigen regelmatig onderhoud nodig en moeten ze bovendien ook APK gekeurd worden. Bij Schaap Automotive bent u op de juiste plek om uw elektrische auto te laten repareren.

De juiste opleiding

Elektrische auto’s bevatten een aantal technieken die auto’s met traditionele brandstoffen niet hebben. Deze nieuwe technieken heeft Schaap Automotive onder de knie zodat uw elektrische auto in goede handen is voor onderhoud en reparatie. Maak online een afspraak bij een van onze garages, of neem telefonisch contact op voor meer informatie.

Onderhoud elektrische auto is goedkoper!

Het onderhouden van een elektrische auto is een stuk makkelijker dan het onderhouden van een auto op benzine. Doordat het makkelijker is om de elektrische auto te onderhouden, zijn de kosten ook een lager.

 

Wat is het verschil in onderhoud dan?

  • Een elektrische auto heeft namelijk minder onderdelen dan een auto met een verbrandingsmotor.

  • Ook is er minder slijtage in een auto met elektrische motor, zo is er bijvoorbeeld geen uitlaat die kan slijten.

  • Remmen onderhouden van een elektrische auto is ook makkelijker en goedkoper. Een elektrische auto maakt namelijk gebruik van een regeneratief remsysteem. Hierdoor zullen de remmen tot wel 50% minder snel slijten.

  • Het gangbaar houden van met name het remsysteem is wel heel belangrijk omdat door het minder gebruiken van het conventionele remsysteem deze remonderdelen vast gaan zitten.

  • Bij het onderhouden van elektrische auto's is er ook minder vloeistof nodig, dat zorgt ook voor een goedkopere onderhoudsbeurt.

  • Verder is het up to date houden van de software in de auto ook een belangrijk onderdeel van het onderhoud. 

EClogo RYG.jpg
lader.jpg
bottom of page