top of page

Geen vermogen en slecht aanslaan

Na het uit en inbouwen van de motor was er onvoldoende motorvermogen en een hardnekkige foutcode in de motor ECU.


P0335 implausible Crankshaft Position Sensor signal - verkeerd krukas signaal.Het betreft hier een FORD MONDEO IV (BA7) 1.6 EcoBoost, wij werden gevraagd dit te onderzoeken.

Als eerste hebben wij de foutcodes uitgelezen en inderdaad was de foutcode P0355 permanent aanwezig, deze konden we niet wissen en uit een scope meeting bleek dat de krukassensor netjes voeding en massa had maar geen signaal gaf. Wij besloten een nieuwe krukassensor te monteren en de foutcode kon netjes worden verwijderd. Echter zodra de motor word gestart komt dezelfde foutcode direct weer terug. De scope meeting werd weer uitgevoerd.


Op de scope meeting was nu wel een signaal te zien echter bij nader onderzoek van het krukassignaal is te zien dat er in de puls telling een fout zit, er is een puls weg???


De krukaspoelie werd gedemonteerd en daar was de beschadiging duidelijk te zien, naar het ontstaan van de beschadiging konden we natuurlijk alleen gissen.


Na montage van een nieuwe krukassensor en gebruik te maken van het benodigde speciale gereedschap voor deze motoren was het krukassignaal weer goed en de storing verholpen.188 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page