top of page

Het vastgelopen Volkswagen EOS dakje


Wij kregen een Volkswagen EOS aangeboden met de klacht dat het glazen schuifdak was vastgelopen?

Tijdens het gesprek met de klant werd duidelijk dat de auto vaak onder een boom was geplaatst waardoor er een plakkende substantie op de auto zat en het EOS dak steeds moeilijker was gaan bewegen. Het glazen schuifdak ging zo moeizaam dag het niet meer geheel gesloten was en er een ratelend geluid uit het dak kwam.

Aan ons de taak dit te verhelpen.

Als eerste hebben wij met behulp van onze diagnose apparatuur de auto op fouten gecontroleerd en de posities van de vele sensoren in het EOS dak systeem uitgelezen en met de basis afstelling vergeleken, deze hadden allemaal de juiste positie. Het probleem beperkte zich dus tot het glazen schuifdak.


Door de hemel te verwijderen konden we de motor uitbouwen en het mechanische deel van de schuifdak bediening inspecteren

Vervolgens bleek dat de volgende onderdelen ernstige slijtage vertoonde;

● Tandwiel op de motor as is ingelopen ● Verdeel tandwiel ingelopen en aangetast (zie afbeelding) ● Bedienings kabels door slijtage vastgelopen en ingelopen ● Geleiding buizen versleten


Deze onderdelen hebben wij vervangen door gebruik te maken van de online werkplaats documentatie van VAG. Op deze manier werden de werkzaamheden op de juiste wijze uitgevoerd.


1.460 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page