top of page

Opel Vivaro die niet wilde startenMening is gebaseerd op eigen ervaring en metingen

“Het bekende rode immo lampje brand niet?

Wij werden gevraagd dit te onderzoeken

Klacht:

De motor wil niet aanslaan was de omschrijving van de klant, na telefonische overleg is er besloten de auto naar onze werkplaats te brengen voor een verder onderzoek.

Werkwijze naar oplossing:

Als eerste hebben wij de klacht waargenomen en alle zekeringen gecontroleerd, vervolgens is de gehele auto via de diagnose aansluitingen uitgelezen. Hieruit blijkt dat er geen communicatie met de multi functionele regelmodule ook wel UCH genoemd mogelijk was. Een verder onderzoek was hier nodig.

De UCH werd toegankelijk gemaakt en met behulp van de OEM schema’s welke wij deels in huis en deels online ter beschikking hebben werden de benodigde aansluitingen gecontroleerd, deze waren goed.

De UCH werd uitgebouwd voor visuele controle, toen werd duidelijk dat de UCH door vocht was aangetast.

Er werd een nieuwe UCH besteld en deze is door ons ingebouwd en door gebruik te maken van onze dealer level diagnose apparatuur konden wij dit geheel in onze eigen werkplaats uitvoeren.


Voor deze storing hebben wij gebruik gemaakt van:

  • Pico scope

  • GME infotech

  • Renault OEM online data

  • Opcom

  • Tech2

  • Renault Clip

Moraal van dit verhaal:

Wij hebben als diagnose specialist het streven om elke storing in eigen werkplaats met eigen kennis en tools voor u op te lossen om u zo een totaal oplossing te bieden.


645 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page