top of page

De pingel Skoda Fabia Sport

Aangeboden word een auto die volgens de klant een lastige pingel storing heeft. De opdrachtgever heeft al diverse onderdelen zoals de pingelsensor, bougies en bobines vervangen maar de storing blijft hardnekkig aanwezig. Wij worden gevraagd dit te onderzoeken.


Bij aankomst is de foutcode P0328 signaal pingel sensor te hoog aanwezig, deze foutcode komt ook iedere proefrit terug, dit vinden wij niet erg zo kunnen we een goed onderzoek instellen.


Als eerste is er een relatieve compressie test uitgevoerd en zijn de bougies visueel gecontroleerd, dit ziet er allemaal goed uit.


Tijdens een proefrit hebben we de pingelsensor gemonitord en de deze gegevens in een LOG opgeslagen zodat deze later kunnen worden beoordeeld.


Uit de opgenomen gegevens van de pingelsensor is duidelijk te zien dat cilinders 1-4 tijdens acceleratie beduidend meer pingelen.

We hebben de motor laten afkoelen en deze de volgende dag even kort laten draaien en toen de bougies verwijderd om met onze endoscope in de cilinders te kunnen kijken.De cilinderwand is ernstig beschadigd bij de cilinders 1-4
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page