top of page

Wat is de Secure Gateway

Een Secure Gateway is een digitaal slot dat ervoor zorgt dat een deel van het digitale CAN-netwerk in de auto niet meer alleen toegankelijk is via de OBD-poort. Meestal kan dit alleen worden ontgrendeld met de sleutel van de fabrikant; vaak kan dit alleen worden aangevuld met een origineel diagnose apparaat.


Hierdoor is het niet meer mogelijk om een ​​universeel diagnoseapparaat te ontwikkelen voor alle elektronische componenten in de auto; hierdoor kunt u bepaalde coderingen, zoals het kalibreren van een ADAS-camera of het coderen van een nieuwe LED-koplamp en zelfs het uitvoeren van een service reset, niet zelf uitvoeren.Waarom gebruiken autofabrikanten Secure Gateways?


Autofabrikanten begonnen zich zorgen te maken over de veiligheid van het CAN-netwerk nadat hackers in 2015 aantoonden dat ze in dit netwerk konden inbreken en een auto volledig op afstand konden besturen. Als gevolg hiervan zijn verschillende fabrikanten begonnen met het ontwikkelen en implementeren van veilige gateways voor hun voertuigen, naast andere technologische ontwikkelingen.


Wordt het CAN-netwerk volledig vergrendeld?


Momenteel vergrendelen Renault, Iveco, Fiat, Chrysler, Jeep, Audi, VW, Skoda, Seat en Mercedes hun CAN-netwerk via een beveiligde gateway. De komende jaren zullen echter steeds meer fabrikanten hun voorbeeld volgen. Bovendien is het vanaf 2022 verplicht om elke nieuwe auto te voorzien van ADAS, waardoor het aantal camerakalibraties in de toekomst ook flink zal toenemen.


Hoe kan Schaap Automotive je helpen?


Schaap Automotive biedt u een alle