top of page

Citroen C3 sensodrive storing


“De achteruit rij versnelling kan niet meer worden geselecteerd”

Wij werden gevraagd dit te onderzoeken

Klacht:

De klant kwam op een dag tot de ontdekking dat hij de auto niet meer in de achteruit rij versnelling kon zetten en dat de auto voorruit niet meer in de automaat functie wilde rijden.

Werkwijze naar oplossing:

Als eerste werden de foutcode’s van de sensodrive versnellingsbak's uitgelezen en tijdens een test goed naar de livedata gekeken.


Foutcode : Signaal selectiehendel (CAN 250) Onderbreking circuit

Het bleek hier om een communicatie storing tussen de keuze hendel en de ECU van de versnellingsbak te gaan.

De opdrachten vanuit de selectiehendel werden niet goed door ECU verwerkt. Vervolgens hebben wij met onze Pico meet apparatuur naar de signalen van de keuze handel gekeken,uit deze metingen concludeerde wij dat er sluiting omstond in de signaal draden onderling tijdens bediening van de selectiehendel.

Omdat er in de loop van de tijd aardig wat vervuiling rondom en in de selectiehendel was ontstaan hebben we deze uitgebouwd en schoongemaakt, echter was de klacht toen nog niet opgelost.

Vervolgens hebben wij de stekkers van de ECU losgekoppeld om de bedrading te controleren en kwamen vervolgens de oorzaak van de storing tegen.

De ECU stekker was door vocht aangetast waardoor er sluiting ontstond. Na het drogen en goed reinigen van de contacten hebben wij de stekker aangepast om herhaling te voorkomen.

De storing was hierna verholpen.


1.934 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page