top of page

BMW zonder knipperlicht


Aangeboden word een BMW E46 320i waar de knipperlichten niet meer functioneerde. De klant merkte dit en bewoog de richting aan wijzer schakelaar enkele malen op en neer en constateerde dar er rook uit de schakelaar kwam. Men besloot de schakelaar te vervangen, hierna functioneerde de knipperlichten wel aan de achterzijde maar niet meer aan de voorzijde. Ook werd er op het dashboard gemeld dat er diverse lampen defect waren terwijl die gewoon in orde waren.

Wij werden gevraagd dit te onderzoeken.

Bij het uitlezen van de foutcodes werd duidelijk dat er een interne fout van de LSZ werd vermeld. De ingangs signalen van de knipperlicht schakelaar werden juist weergegeven en het aansturen van de knipperlichten verloopt goed alleen zonder het gewenste resultaat.

Met een scope meting werd duidelijk dat er geen of ernstig verstoord signaal op de voeding van de knipperlichten aan de voor en zijkant van de auto gemeten werd. De LSZ werd gedementeerd en de volgende schade werd duidelijk.Dit werd een intensieve reparatie, wij hebben de kabelboom deels vervangen door een gebruikte te monteren en gezien de leeftijd van de auto hebben we ook een gebruikte LSZ module gemonteerd welke in de auto opnieuw is gecodeerd zodat alle functie en ingeschakelde opties weer werkte.


44 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page