top of page

Landrover handzender niet te programmeren?Er werd ons een Landrover Defender aangeboden door een collega autobedrijf met als klacht dat de oude handzenders (PLIP's) en de nieuwe Plip niet konden worden geprogrammeerd. Het bleek dat hier al meerdere bedrijven een poging op hadden gewaagd.

Wij namen de uitdaging aan.

Met onze diagnose apparatuur probeerde wij de Security computer te bereiken om daar de functie "Remote Adaption" te activeren en zo de handzender te programmeren. Dit lukte niet, alle andere computers konden we benaderen.

Met behulp van de OEM technische informatie konden we de juiste informatie opzoeken zoals:

  • Inbouw posities onderdelenSchema's

  • Pen bezetting module's

  • Procedure's tbv inleren handzenders


Met deze informatie werden de voeding, massa en communicatie van de Security module gecontroleerd, deze waren in orde.

Vervolgens hebben we de module gedemonteerd en de geopend, wat schets onze verbazing, de module is intern beschadigd. Bij onderzoek blijkt dat de massa in de module is doorgebrand.Dit konden wij in eigen werkplaats repareren en vervolgens was de communicatie met de Security module weer gewoon mogelijk.

De procedure voor het inleren van de handzenders werd uitgevoerd met als gevolg dat de 2 oude handzenders weer gewoon functioneerde maar de nieuwe konden we niet inleren???


We besloten na het bestuderen van de informatie om alle handzenders te testen en zo stelde we vast dat de beide oude handzenders geschikt zijn voor het betreffende voertuig echter de nieuw bestelde handzender bleek niet voor het inzetgebied van het voertuig geschikte te zijn omdat deze op een andere frequentie werkte. De nieuwe voor dit voertuig bestelde handzender zou dus nooit op deze auto gaan functioneren.Uit deze diagnose opdracht blijkt wederom maar eens dat je pas aan het oplossen van een storing kunt beginnen als je over

KENNIS, INFORMATIE EN TOOLS BESCHIKT !!!


83 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page