top of page

Motor te warm en de airco werkt niet.

Bijgewerkt op: 6 jun. 2019Tijdens de warme zomer kwam de bestuurster van de auto tot de ontdekking dat de motor te snel warm werd en dat zij het ook warm kreeg omdat de airco niet meer functioneerde.

Wij werden gevraagd dit te te repareren.

Het diagnose onderzoek werd gestart met met het uitlezen van de auto,dit gaf echter geen informatie. Wel konden we zien dat de motor temperatuur normaal opliep en dat de motor ECU de koelventilator op "lage snelheid" aanstuurde, echter draaide de koelmotor NIET.

We probeerde de koelvin via de diagnose functie op beide snelheden aan te sturen maar alleen de hoge snelheid werkte, de de koelmotor was dus goed.Vervolgens hebben we met de juiste schema's en de OEM onderdeel locatie informatie de nodige metingen uitgevoerd en vonden de oorzaak, de bedrading, relais en de stekkerbehuizingen zijn door vocht ernstig aangetast en de voorschakelweerstand van de lage snelheid is defect.


De voorschakelweerstand en de relais hebben we vervangen en de kabelboom is gedeeltelijk vervangen door een nog goede gebruikte. Na deze kosten besparende reparatie was het systeem weer volledig in orde.


59 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page